I minuta bez tebe je dlouhá - Mornštajnová, Alena, 1963- (Česká povídka, 2024)
Deset známých autorek a autorů napsalo povídky na téma milostných vztahů a zastihuje své hrdiny v různých stadiích lásky, od nejistých prvních krůčků přes milenecká vzplanutí, zásnuby, zápasy o vztah až po kouzlo i úskalí trvalých vztahů.