Smrt Múz : proč dobří básníci umírají mladí? - Michlová, Marie, 1989- (Současná česká próza, 2017)
Memoáry fiktivního spisovatele Johna Smithe, vrstevníka lorda Byrona, přítele Waltera Scotta a glosátora skotské historie a anglické literární scény první poloviny 19. století, který prošel podivuhodnými peripetiemi života a nezemřel smrtí múz.