Růže bílá, černý les - Dempsey, Eoin, 1977- (Ikar, 2019)
Román amerického autora irského původu nás zavádí do zasněženého Černého lesa v době druhé světové války, kde se mladá Franka náhle ocitne v situaci, která ji zcela vytrhne z životní rezignace a netečnosti.