Nouzové osvětlení - Ondaatje, Michael, 1943- (Jota, 2019)
Dospívající Nathaniel a Rachel jsou postaveni před hotovou věc - místo rodičů, kteří odjíždějí za prací do Singapuru, na ně bude dohlížet podivný opatrovník. Je těsně po druhé světové válce a v lidech přetrvává zvyk spiklenectví, špehování a kšeftaření. Nathaniel zažívá běžné slasti i strasti svého věku, včetně prvního vztahu, ale zároveň se zaplétá do podezřelých sítí, které rodinu obklopují, a je ohrožen na životě. Až dospělost mu umožní zjistit pravdu, která možná měla zůstat skryta.