Příběh falešného copu : vyšetřuje komisař finanční stráže Eduard Plischek - Macková, Marie, 1958- (Dobové krimi (Moba), 2020)
Všechno to začalo nálezem rozlámané bedny s rukavičkami, ke které se nikdo nehlásil. A protože se jednalo o zboží zahraniční, předali četníci nález komisariátu finanční stráže v Králíkách. Podivného případu se tedy ujímá komisař Eduard Plischek, který svěří vyšetřování novému vrchnímu dohlížiteli. Jenže pak zmizí oblíbená pouliční zpěvačka, která se přes týden živila jako hadrnice. A aby toho nebylo málo, komplikují Plischkovi život spory, které vyvolává manželka nového vrchního dohlížitele. Dokonce i kolegialita, kterou až dosud považoval za samozřejmou, se ukáže jako nanejvýš problematická.