Klub divných dětí - Soukupová, Petra, 1982- (Host, 2019)
Psychologicky laděný příběh čtyř odlišných dětí. Kniha pojednává o čtyřech členech "klubu", z nichž každý má jiný hendikep. V očích druhých jsou divní, jiní, mimo očekávanou normalitu. Mila je hypersenzitivní snílek. Katka je boubelka stále začtená v knihách. Petr je strašpytel a vypadá mladší než spolužáci. Franta chodí o berlích, natáčí videa a bývá trochu zlomyslný. Náhoda je svede dohromady a společně, odmítaní ostatními "normálními" dětmi, se rozhodnou pro útěk do přírody. Román o společnosti, o vztazích mezi lidmi, o dětech odmala vedených k soutěživosti být nejlepšími a zároveň nevybočovat, ničím se neodlišovat.