Nezapomeň na mě - Pearse, Lesley (MOBA, 2019)
Píše se rok 1786. Mary Broadová, dcera rybáře z Cornwallu, je za pošetilou krádež klobouku odsouzena k smrti oběšením. Nakonec je však ortel změněn a Mary je deportována do Austrálie s jednou z prvních várek trestanců. Už jen samotná plavba za děsivých podmínek si mezi vězni vyžádala mnoho obětí. Mary během plavby porodí dvě děti - nejprve dceru a později syna - a je oddána s jejich otcem, trestancem Willem Bryantem.