3 hodiny - Roslund, Anders, 1961- (Kalibr (Euromedia Group), 2019)
Ve stockholmském přístavu Varta je v kontejneru nalezeno třiasedmdesát udušených běženců. V nigerské metropoli Niamey pátrá švédský kriminální komisař Ewert Grens po muži, o kterém by nevěřil, že ho ještě někdy spatří. Bývalý tajný informátor Piet Hoffmann tentokrát pronikl hluboko do struktur západoafrického obchodu s nelegální přepravou lidí. Do světa, kde lidský život nemá žádnou cenu. Do světa, z něhož sebe a nespočet bezbranných obětí hodlá osvobodit do dvou týdnů. Nakonec na to bude mít jen tři zoufalé hodiny.