Poslušná manželka : trnitá cesta za svobodou - Zafar, Samra (Ikar, 2019)
Trnitá cesta za svobodou. Autorka je spisovatelka, aktivistka za lidská práva a zakladatelka neziskové organizace na pomoc týraným ženám. V této knize líčí, co všechno musela prožít, než se jí podařilo postavit se na vlastní nohy. V šestnácti letech jí rodina podle muslimských zvyklostí domluvila sňatek s mužem, jehož dívka nikdy předtím neviděla a za nímž by se musela vypravit do Kanady. Samra, která touží po vzdělání, se tedy vydává do daleké země a doufá, že se jí podaří dokončit studium a pokračovat na univerzitě. V Kanadě však na ni čeká zcela jiná realita...