Pro dnešek a pro příště zavřeno : příběh ze Sudet - Janda, Martin (XYZ, 2019)
Přátelství a láska, Němci a Češi a v pozadí Sudety konce třicátých let 20. století. Zmíněné historické a regionální kulisy předurčují povahu příběhu, jehož hrdinům rozdaly dějinné zvraty karty osudu opravdu nemilosrdně. Stefan byl stejně starý jako jeho přítel hospodský Hans, oba se narodili v roce 1910, chodili spolu do školy, jejich rodiny se navštěvovaly, ale nadchází rok 1937 a pak válečná léta a všechno je jinak.