Vraždy něžnou rukou : hrdelní zločiny žen, které kdysi vzřušily veřejnost - Šindelář, Vladimír, 1959- (Víkend, 2017)
Ženská ruka je na světě hlavně proto, aby hladila. Jen občas se nalezne žena, která do tohoto obrazu nezapadá. Provede zlý čin, který bychom od něžného stvoření vůbec neočekávali. Děje se to v současnosti, ale bylo tomu tak i v minulých dobách. Zde popsané příběhy se odehrávají v průběhu dvou století. Ženy tehdy vraždily skoro ze stejných důvodů jako muži - pro peníze, ze msty, ze žárlivosti, ale někdy také, na rozdíl od mužů, ze zoufalství. Všechny zde uvedené příběhy jsou skutečné a podklady k nim autor čerpal ze starých soudních dokumentů, zápisů v matrikách i z odborné literatury.