Frankenstein - Shelley, Mary, 1797-1851 (XYZ, 2008)
Světově proslulý horrorový román. Dramatický příběh vynálezce a jeho vynálezu. Mladý vědec Viktor Frankenstein stvoří umělého člověka, monstrum ohyzdné podoby s nadlidskou silou. Umělý člověk svou obrovskou sílu po prvních trpkých zkušenostech zasvětí mstě a zkáze. Zloba je směřována hlavně proti rodině jeho tvůrce - vynálezce Frankensteina.