Idioti v politice : recesistická zpráva ze studijního pobytu v politice - Banáš, Jozef, 1948- (Beskydy, 2017)
Kniha je věnována nezlomným voličům. Kniha Idioti v politice nejčtenějšího slovenského spisovatele Jozefa Banáše příchází do Česka, a to je skvělá zpráva. Po přečtení zjistíte, že je to dobrá zpráva i pro Vás, pro čtenáře. Čím je národ sebevědomější, tím má větší smysl pro humor. Autor považuje český národ za světového lídra ve smyslu pro humor. Název Idioti v politice by měl odradit svým názvem od čtení všechny suchary. V čase uvedenní této knihy na český trh dosáhl prodaj na Slovensku třicetpěttisíc,čož je na knihu s politickým tématem podezřele skvělé. Asi se na komerčním úspěchu výrazně podílejí politici, což má svoji logiku. Jejich počet roste a adekvátně k tomu roste i počet nesmyslů, které produkují.