Jákobovy barvy - Hawdon, Lindsay (Domino, 2017)
Jákob, osmiletý cikánský chlapec, ze čtvrtiny Rom a ze čtvrtiny Jeniš, zůstal úplně sám v nacisty okupovaném Rakousku. Prchá lesem, skrývá se, pronásledován strašlivými vzpomínkami, vydán napospas zlu a zcela závislý na dobru, je-li mu poskytnuto.