Šarlotin anděl - Martincová, Denisa (Brána, 2016)
Šarlota se dožívá vysokého věku, přesně jak jí předpověděla slepá kartářka Magara. Šarlota si Magary srdce získala jako pětiletá holčička, když ji její chudý otec prodal do cirkusu. Magara jí svěří tajemství života, ale nesmí jí prozradit, v čem je děvčátko jiné než ostatní. Tento vyjímečný vztah Šarlovu ovlivní na celý život.