Nekromantovy kroniky. - Martin, Gail Z., 1962- (Fantom Print, 2011)
Svět prince Martrise se zhroutil v okamžiku, kdy jeho starší bratr zavraždí otce a zmocní se trůnu. Na útěku a jen s hrstkou věrných po boku touží po pomstě. Zatímco živí se proti němu spikli, využije své rostoucí magické schopnosti k povolání jiných spojenců - mrtvých. Martris tuší, že ve světě, kde volně pobývají duše zemřelých a ovlivňují osudy živých, se může stát dědicem magické moci své babičky, která byla ve své době nejmocnější kouzelnicí. Taková moc by z Trise mohla udělat Mystika...