Modrý deník - Levine, James A. (Klokan (Alpress), 2015)
Otec se neštítil prodat devítiletou Batuk do sexuálního otroctví. Svůj život dětské prostitutky z vykřičené bombajské ulice si dívenka zaznamenává do deníku. Zážitky viděné žasnoucíma dětskýma očima se prolínají se smyšlenými příběhy, jež Batuk umožňují vzdálit se od reality a zvládat hrůzy bezútěšné existence. Slova, která jí pomáhají, se však mohou změnit v její zhoubu.