Pravá krev. Dotek mrtvých - Harris, Charlaine, 1951- (Baronet, 2012)
Sookie Stackhouseová, servírka nadaná schopností číst myšlenky ostatních smrtelníků, proniká do světa upírů, vlkodlaků, měňavců, víl a dalších nadpřirozených bytostí. Nachází mezi nimi přátele, ale zároveň zabředává do smrtelně nebezpečných situací. Její dobrodružství jsou tématem celé série románů Charlaine Harrisové. Kniha povídek Dotek mrtvých obohacuje Sookiina dobrodružství o několik dalších pozoruhodných událostí, které se v předcházejících knihách neobjevily vůbec, nebo jen náznakem: například o tajupnou smrt Sookiiny příbuzné - víly Claudette, o večírek na počest knížete Draculy v upířím baru Transfusia nebo o den, kdy se mladá telepatka dozvěděla o smrti své sestřenice Hadley, která úplně zpřetrhala styky se svou rodinou, stala se milenkou upíří královny Sophie-Ane a zařadila se mezi nemrtvé.Nejedná se o 12. díl, nepatří do hlavní série Pravá krev.