České princezny na evropských trůnech - Bauer, Jan, 1945- (Alpress, 2010)
V žilách jim kolovala česká krev, staly se manželkami význačných panovníků a po jejich boku vstoupily do dějin. Byly však šťastné? Vzpomínaly na domov, nebo rychle splynuly s jiným prostředím? Začtěte se do osudů dánské královny Dagmar, dcery Přemysla Otakara I., tří dcer Karla IV., uherské královny Kateřiny, dcery Jiřího z Poděbrad a dalších slavných českých princezen.