Ve jménu cti : příběh o šokující vraždě ze cti - Athwal, Sarbjit Kaur, 1969- (Ikar, 2015)
Surdžít vyrůstala v anglickém městě Coventry, přesto jí nezbylo než podřídit se orientálním praktikám své indické rodiny. V šestnácti ji provdali a poslali ji do domu jejího manžela, kde vládla panovačná a pokrytecká Bačan Kaur. Surdžít se vzbouřila, odmítla se přizpůsobit tradičnímu podřadnému postavení a vzdát se evropského způsobu života. Za to ji tchyně obvinila z hanobení rodiny a připravila ďábelský plán na její fyzickou likvidaci.