Milenec rudé komisařky : svědectví zapomenutého rukopisu - Bauer, Jan, 1945- (Moba, 2014)
Autor knihy náhodou narazí na zápisky svého vzdáleného prastrýce Leopolda, jenž se v roce 1917 ocitl v samém ohnisku revolučních změn v Rusku.