Vykupitel duší - Pačutová, Iveta (Knihovnice.cz, 2014)
Námětově netradiční příběh se odehrává na slovenské dědině pod Tatrami v blíže neurčené době 19. století. Venkovské drama dvou bratří začíná během velké bouře, která kromě zmaru a strachu přinesla jednomu z nich nečekaného hosta - umírající cikánku s malým dítětem v náručí...