Neferetino prokletí : novela k sérii Škola noci - Cast, P. C., 1960- (Knižní klub, 2013)
Třetí novela ze světa Školy noci poodhaluje tajemství minulosti temné upíří čarodějky Neferet. Co stálo na počátku jejího šílenství a krutosti? Chicago, 1892. Rodina bankéře Barretta Wheilera prožívá tragédii: jeho krásná žena umírá společně s dítětem při porodu. Šestnáctiletá dcera Emily ztrácí matku a zároveň se musí ujmout povinností paní velkého domu. Dívka, kterou dosud zajímaly jen módní šaty a projížďky na kole, poznává, jak těžký je úděl dospělé ženy. Nerudný otec navíc zařídí, že se Emily stává téměř vězeňkyní ve svém vlastním domově, kde musí noc co noc čelit mučivým obavám, s nimiž se nemůže nikomu svěřit. A proto si Emily Wheilerová vede deník.