Návrat mistra : historický román - Niedl, František, 1949- (MOBA, 2013)
Pán Milána Gian Galeazo Visconti se nevzdává snahy získat vévodskou korunku, kterou mu však může udělit jenom Václav IV., král český a římský. A tak se musí Lukáš znovu vrátit do Čech, už jako vážený milánský mistr. Cesta je dramatická a Lukáš i za pomoci svého tajného strážce Sergia, který je též odchovancem Castella Nuova, hradu vrahů, několikrát sotva vyvázne životem...