Pohádka o Horymírovi - Seifertová, Lucie (Dějiny pro nejmenší, 2013)
Publikace je určena dětem od tří let a formou obrázkové pohádky s minimem textu seznamuje nejmladší čtenáře se slavnou pověstí o Horymírovi a jeho věrném koni Šemíkovi. Poprvé v dějinách je legendární skok Horymíra zpracován z jeho pohledu!!!