Šmoulinka ; Šmoulí hlad - Peyo, 1928-1992 (Šmoulové, 2013)
Komiksový příběh Šmoulinka se stal v rámci vydávání kreslených příběhů o šmoulech bezmála legendou. Belgický výtvarník si totiž pro v pořadí třetí rozsáhlý příběh o šmoulech vymyslel novou postavu - šmoulinu, později Šmoulinku, kterou vyčaroval zlý čaroděj Gargamel, aby rozvrátila pohodu ve šmoulí vesničce. Šmoulince se to málem podaří, ale když si uvědomí, co způsobila, začne toho sama litovat.