Druhá strana archeologie. fascinace neznámým - Däniken, Erich von, 1935- (Tajemství (Dialog), 2012)
Autor světových bestsellerů vyvrací s týmem úctyhodných speciali stů takzvaný vědecký pohled na dějiny a na původ člověka. Dozvíme se o hvězdných kultech a předvěkých hvězdných mapách, o stopách Ma yů a původu drážďanského kodexu. Užasneme nad senzačními nálezy v El Mirador, které tam zanechali předvěcí astronauti, nad podstatou kamene mudrců a stroje na manu a i nad objevy alchymistů. Posoudí me důkazy o jaderných explozích v předvěké době...