Pád : případ Harryho Bosche - Connelly, Michael, 1956- (DOMINO, 2012)
Patnáctá kniha série Harry Bosch.Harry Bosch se ocitá na sklonku kariéry, a tak chce zbývající tři roky služby maximálně využít. Přání se mu vyplní: jednoho rána přistanou na jeho stole hned dva nové případy.Prvním z nich je vražda z roku 1989, jejímž pachatelem je podle rozboru DNA devětadvacetiletý násilník. Je ovšem možné, aby spáchal vraždu v pouhých osmi letech? Anebo se v laboratoři dopustili strašlivého omylu? Pokud by platila druhá možnost, zpochybnilo by to všechny případy, v nichž se důkazy rovněž opíraly o analýzu DNA. Současně je Harry povolán k druhému případu: má prošetřit smrt muže, jenž zemřel po pádu z okna. Vyskočil sám, nebo mu někdo pomohl?Harry záhy zjišťuje, že oba případy jsou propojené a že je spojují zákulisní politické čachry. Nakonec dospěje ke dvěma mrazivým odhalením: v Los Angeles už více než dvacet let nerušeně působí sadistický vrah a tamní policii paralyzuje politické spiknutí s velmi dlouhými kořeny.Podaří se Harrymu odolat tlakům, které s postupem vyšetřování mocně sílí? Anebo se ukáže, že jako detektiv ze staré školy nedokáže čelit nástrahám moderní doby a že jeho odchod do výslužby přichází právě včas?