Dar. Witch & Wizard - Patterson, James, 1947- (Albatros, 2012)
V zemi vládne pevnou rukou nový režim, jenž si vzal za cíl mít vše pod kontrolou. Nepřetržitý dozor, kontroly, zatýkání patnáctiletých a jejich deportace k násilné převýchově nebo věznění, to je realita, v níž čarodějka a čaroděj nyní žijí. Vláda despotického muže, který si nechává říkat "Jediný, který je jediný" zavedla přísný režim, v němž se není možné svobodně ani nadechnout. Všechno, co by člověku udělalo radost je přísně zakázáno. Zakázána je hudba, knihy, umění a samozřejmě pod pohrůžkou toho nejhoršího trestu i kouzla a magie.Pro čaroděje, jehož magie je spojena s emocemi je přežití v takové době nesmírně složité. Navíc nikdo nechápe, proč je čarodějka Wisty považována za nebezpečí pro celou zemi. Čím si vysloužila titul dívky, která má dar?