Slasti plavby : od Radbuzy k oceánům - Ulč, Ota, 1930- (Šulc - Švarc, 2009)
Dojmy a zážitky z desetitýdenní plavby zaoceánskou lodí do čtyř různých koutů světa, na Aljašku, Karibikem do Panamského průplavu, kolem Ameriky a Pacifikem po bojištích 2. světové války.