Golem a Sára : záhadné vraždy v pražském ghettu - Kavčiak, Vladimír (Petrklíč, 2009)
Dvojice studentů za vlády císaře Rudolfa II. se snaží stvořit mýtického Golema. Nikdo neví, jestli se jim to podařilo, ale od té doby se v pražském ghettu odehrály hrůzné vraždy. Podezření padne i na lidskou zrůdu Josila, který utíká a unáší s sebou milovanou Sáru...