Konec hodokvasu : historický román - Beráková, Zora, 1921- (Mladá fronta, 2007)
Rozsáhlý román je pozoruhodnou historickou freskou, zachycující posledních čtyřicet let českých dějin před bělohorskou bitvou. Přináší neotřelý vhled do života vládnoucích vrstev, které v tu dobu dějiny tvořily a nesly za ně odpovědnost.