Sharpův hněv : Richard Sharpe v bitvě u Barrosy, březen 1811. - Cornwell, Bernard, 1944- (Oldag, 2011)
Opevněný přístav Cádiz se stal v zimě roku 1811 poslední baštou španělské nezávislosti. I toto město je však už obleženo francouzským vojskem a je na Sharpovi a jeho statečných střelcích, aby snahu Francouzů o jeho dobytí zmařili. Nic však neprobíhá jednoduše a Sharpe a jeho druhové se ocitnou i v jiných než jen vojenských operacích. Jde o čest Wellingtonova mladšího bratra Henryho Wellesleyho, zvláštního britského vyslance v Cádizu. Toho se snaží zdiskreditovat klika Španělů, kteří usilují o sblížení s Francouzi a pokoušejí se tak narušit britsko-španělské vojenské spojenectví. Děj knihy vrcholí bitvou u Barrosy.