Okamžik překvapení - Patterson, James, 1947- (Klokan (Alpress), 2011)
Jako pokus o stmelení rodiny naplánuje Katherine prázdniny na jachtě. Manžel Peter se však pro velké pracovní vytížení nemůže plavby zúčastnit a děti se tváří otráveně. Teprve bouře a exploze na lodi, při níž se Katherine s dětmi jen zázrakem zachrání, vyburcují dávno pohřbenou soudržnost. Peter je připraven na nejhorší, ale když svitne šance na záchranu, šel by i přes mrtvoly, aby se k trosečníkům dostal jako první.