Prevítovi - Dahl, Roald, 1916-1990 (Euromedia Group - Knižní klub, 2011)
Pan a paní Protivovi jsou ošklivá, smrdutá, protivná a hloupá dvojice, která si celý život provádí samé naschvály. Také rádi trápí zvířátka, vábí ptáčky na stromy namazané lepidlem a nutí své ochočené opičky provádět krkolomné kousky. Že nemají rádi děti, to se rozumí samo sebou - paní Protivová na ně má dokonce zvláštní hůl. Zvířátka všechno musí snášet, ale jednoho dne se naskytne příležitost k odplatě, po které léta touží. Samozřejmě že při ní nesmí chybět lepidlo!