Transmetropolitan. Osamělé město. - Ellis, Warren, 1968- (BB/art komiks, 2011)
Spider Jerusalem nenávidí každého v tomhle zatraceném Městě - a přesto se za něj bude rvát do posledního dechu. Pátý díl komiksové ságy Transmetropolitan mu pro to poskytne spoustu příležitostí; v Bílém domě sedí psychopat s fešným úsměvem na rtech a do hry se vrací brutální a zkorumpované policejní jednotky. Hlas Spidera Jerusalema je hlasem krve a betonu, když si uprostřed noci šeptají v opilosti samy pro sebe. Není to hezký hlas a příběhy, které vypráví, vás popálí jako žhavé špičky cigaret.