Darda - Dousková, Irena, 1964- (Druhé město, 2011)
Čas železnou oponou trhnul, takže žákyni a v téže h(n)usákovské realitě dospívající gymnazistka Helena je vdaná žena, matka dvou dětí. Ačkoli se dobové kulisy proměnily, žádná idyla se nekoná. Namísto krize normalizace je tu krize středního věku. A když už krize, tak pořádná. Přichází totiž jedna darda za druhou.