Armády noci. historie jako román, román jako historie - Mailer, Norman (Beletrie, 2011)
Kniha Armády noci je jedinečným příkladem fascinující Mailerovy schopnosti experimentovat se žánrem románu. Autor v ní literárně z pracovává velkou historickou událost - protestní pochod na Pentago n v říjnu 1967 v rámci kampaně proti válce ve Vietnamu.