Tajemství morové jeskyně : zhrzená bohyně se vrací, aby dokonala svou pomstu - Byrnes, Michael, 1970- (JOTA, 2011)
Kdo se snaží uchránit tajemství a hrozící nebezpečí celému světu Americká jednotka se rozhodne prozkoumat iráckou jeskyni, v níž se ukryje skupina teroristů, s úžasem ovšem zjistí, že temné prostory toho skrývají mnohem víc. Stěny zdobí záhadné, šest tisíc let staré obrazy a nápisy, chodby hlídají nejmodernější sledovací kamery a v útrobách jeskyně leží hromady lidských kosterních pozůstatků. Do akce na odhalení této záhady se zapojí i americká archeoložka, která tady kdysi pracovala na přísně utajeném výzkumu. Když se ji kdosi pokusí zavraždit, spojí se s americkými agenty, aby svými znalostmi přispěla k odhalení toho, kdo se za každou cenu snaží před světem uchránit tajemství jeskyně a hrozivé nebezpečí, které se v ní skrývá.