Tajemství berberského amuletu - Johnson, Jane (Plejáda, 2010)
Isabellin odcizený otec, archeolog, umírá a zanechává jí hádanku. V krabici nachází nějaké papíry a záhadný africký amulet. Spojitost s ní však zůstává nejasná, dokud se nevydá na cestu do Maroka, aby zjistila, jak se amulet dostal do rukou jejího otce.