Rok kobry - Doherty, Paul, 1946- (Domino, 2010)
Mahu byl vždy oddaným služebníkem svého vládce, ale nyní musel z vůle ctižádostivých hodnostářů opustit dvůr a odebrat se na předčasný odpočinek. Z nechtěného poklidu ho vymaní teprve žádost, aby se vrátil ke královskému dvoru a pomohl odvrátit zkázu, jež se vznáší nad egyptskou zemí. Mladičký Tutanchamon podle všeho trpí nevyzpytatelnou duševní chorobou, zemi schází následník trůnu a na hranicích se šikuje chetitská armáda...