Znesvěcená hrobka - Peters, Elizabeth, 1927-2013 (Alpress, 2010)
Po podivném setkání s mužem, který se vydává za převtělení královny Tetišery, se Emersonovi rozhodnou strávit novou archeologickou sezonu hledáním její hrobky. Vydají se lodí po Nilu do Théb. U známého překupníka sice narazí na úlomek zdi s hieroglifickým nápisem zmiňujícím královnu, to však k nalezení hrobky nestačí. Je třeba použít lsti, ale zahrávat si s gangy vykradačů hrobů může být i smrtelně nebezpečné...