Únik do Říše - Kessler, Leo, 1926-2007 (Ponorky, 2010)
Vzpomínky Christiana Jungblutta se vracejí k roku 1943, kdy U-70 zaujímala strategickou pozici v Černém moři. Jejím úkolem bylo potopit chloubu sovětské flotily, bitevní loď Stalin. Avšak střetnutí se sovětskými ponorkami se jí stalo osudným a jediným východiskem byl návrat do Říše. U-70 s vyčerpanou a demoralizovanou posádkou se dostává až k břehům Sicílie, kde právě probíhá spojenecká invaze. Kapitán Harsch se rozhoduje pro sebevražednou misi, což je však příčinou nevyhnutelného střetu s posádkou. Z cyklu Ponorky