Sharpův úder : Richard Sharpe a Wellesleyho tažení v severním Portugalsku, jaro 1809. - Cornwell, Bernard, 1944- (OLDAG, 2009)
Sedmý příběh série o Richardu Sharpovi, nyní poručíku britské armády v době napoleonských válek, se odehrává v Portugalsku.