Svatba s milenkou - Trollope, Joanna (Olympia, 2009)
Simon Stockdale říká svému synovi Jackovi: Tvůj dědeček chce opustit babičku, s kterou žije už čtyřicet let, a hodlá se oženit s milenkou, s níž udržuje sedm let utajovaný poměr. Děda, diví se Jack. Děda chce odejít a začít znovu? Co může taková rodinná událost znamenat pro kluka, prožívajícího zmatky první lásky? Nebo pro Simonovu manželku Carrii, která si o své tchyni vždy myslela, že si neoprávněně připadá ukřivděná a odstrkovaná a že se zbytečně utápí v sebelítosti? Dochází k inkasu synovských dluhů, a Carrie nechce, aby její manžel Simon platil. Ale on pociťuje vůči své matce závazek, který ho činí zranitelným, který však nikdo jiný nemůže pochopit. A co milenka? Advokátka, která se zamilovala do soudce dvakrát tak starého. Co když není jen "klopýtnutím jeho ctihodnosti", jak ji nazývá jeden soudní úředník. Co když, jak říká Simonův homosexuální bratr, je "tou pravou osobou"...