Hodina Benátčana - Cristen, Marie, 1948- (Euromedia Group - Knižní klub, 2009)
Na svatbě Filipa Smělého s Markétou Flanderskou v roce 1369 se mladá šlechtična Aimée Andrieu seznámí se šarmantním Rubenem Cornelisem, dědicem jednoho z největších obchodních domů v Bruggách. Flandry jsou zemí významných obchodníků, a tak se na jejich brzký sňatek nehledí jako na stavovsky nepřiměřený. Avšak s domem Corneliových to nevypadá nejlépe. Aby zachránil, co sedá, vydá se Ruben na obchodní cestu a při lodním neštěstí zemře. Brzy se rozkřikne, že obchodní dům stojí před krachem. Významní věřitelé, mezi nimi i mladý benátský bankéř Domenico Contarini požadují vrácení svých peněz. Co dělat? Obzvláště Aiméein švagr Colard radí k rozumnému jednání a k prodeji a potají si dělá naděje, že krásnou vdovu získá. Avšak Aimée má v úmyslu něco jiného: Jako bývalá dvorní dáma zná slabost vévodkyně Markéty pro šperky, drahá roucha a působivé koberce. S ní bude moci obchodovat. Aimée odjede do Dijonu a ohromí všechny svou činorodostí. Dokáže dokonce uhradit část dluhu u Conariniho. Co však vlastně vede Benátčana k tomu, aby jí šel na ruku? Colard před ním nepřestává Aimée varovat, cítí však, že mu zde roste silný konkurent.