Lidové tradice : původ lidových tradic, zvyky, pověry, pranostiky, říkadla a hry - Šottnerová, Dagmar (Rubico, 2009)
V první části knihy jsou podrobné informace o českých tradicích, které souvisejí s křesťanskými svátky, světci a koloběhem v přírodě. Jsou zde zvyky, zvyklosti, pranostiky, legendy o svatých.