Elfové. - Hennen, Bernhard, 1966- (Fantom Print, 2008)
Třeskutá zima panuje v zemi u fjordu, když Mandred Torgridson vytáhne se svými druhy na lov nestvůry, která řádí v těsné blízkosti jeho vesnice. Ale zatímco na obloze tančí vílí záře, vyrazí z lesního podrostu proti nim podivná bytost - napůl muž, napůl divoký kanec a připraví lovcům rychlou smrt. Jediný Mandred se těžce raněný zachrání v blízkém kamenném kruhu, ale jeho rány jsou příliš hluboké a zima příliš velká. Když pak znovu procitne, nalézá se pod obrovským dubem, který se s ním podělí o svou zázračnou léčivou sílu.