Alžběta Báthoryová : oběť, nebo vrah? : kniha k filmu Juraje Jakubiska Bathory - Horáková, Šárka (Edice ČT, 2008)
Průvodce k historickému velkofilmu Bathory, o osudech uherské šlechtičny Alžběty Báthoryové zasazených do širších historických souvislostí a dobových zyvklostí.