Poutníkův návrat. Ikarijský zaklínač - Douglass, Sara (Fantom Print, 2008)
Tisíc let žili Achařané poklidným a bohatým životem. Chránily je vysoké, nepřekročitelné hory a Seneschal, bratrstvo, které vyznávalo tajuplnou Cestu pluhu a otevíralo cestu k velkému bohu Artorovi. * Teď je ale bezpečí Acharu ohroženo, probouzí se prastaré proroctví, které předpovídá návrat Zapovězených. Celou zemi svírá nepřirozená zima a Pán ledu, Gorgael, přesouvá armády odporných přízraků a ledových červů na jih. Achar se hroutí pod Gorgaelovým náporem. Vypadá to, že se mu nikdo nemůže postavit. * Faraday, snoubenka acharského Válečného generála, vévody Bornehelda, je stejně vyděšená jako všichni ostatní. Utíká do bezpečí pod ochranou Borneheldova nenáviděného nevlastního bratra Axise, legendárního velitele Sekerníků, a cestou poznává, že historie jejího národa byla založena na lži.